Un espai egiptologic: La Biblioteca Funeraria de Cementiris de Barcelona
Dins dels trets fundacionals de Cementiris de Barcelona SA, destaca el difondre la cultura i la història que hi ha dins dels recintes que administra. La darrera acció ha estat la creació de l’espai de la biblioteca funerària.
Aquesta primavera de 2013 va ser inaugurat el nou espai de la biblioteca funerària de Cementiris de Barcelona. La nova biblioteca, ubicada al mateix espai de la Col·lecció de Carrosses Fúnebres, al cementiri de Montjuïc, compta amb uns 3.600 exemplars de fons bibliogràfic i és el segon més gran d’Europa, després del de Viena.
Les publicacions de la biblioteca, que són d’arreu del món, se centren en els rituals funeraris de nombroses civilitzacions, des de la Prehistòria fins a l’actualitat. N’hi ha editades en català, castellà, gallec, anglès, francès, alemany, italià, portuguès i àrab. La biblioteca destaca per la seva col·lecció d’egiptologia, en bona part gràcies a la tasca de l’arqueòleg Manel Hernández Yllán, que va posar en marxa el projecte fa 30 anys, responen al gran culte als morts de la civilització de l’Antic Egipte.
La biblioteca, d’accés lliure al públic, es pot visitar de dimecres a diumenge, de 10 a 14h, a l’espai de la Col·lecció de Carrosses Fúnebres a Montjuïc., prement a + info obtindreu més informació.
Els exemplars de més valor de l’espai són els tres de quatre volums de “The Temple of King Sethos – At Abydos”, publicat el primer, l’any 1933 per Amice Mary Carverley i Myrtle F. Broome, essent el seu editor Alan H. Gardiner.

La biblioteca també es depositaria de part de la feina de camp d’en Manel Hernández Yllán, realitzats en mes de 18 viatges a Egipte con a col·laborador de excavacions i dibuixant. En Manel Hernández Yllán, es soci de l’ADAHUB i de la Societat Catalana d’Egiptologia, diplomat en Arqueologia Hispànica, membre d’honor de la Fundació Arqueològica Clos, soci de la Societat Catalana d’Arqueologia i anima i forjador d’aquest tresor.

Categories: MUSEUS